Jolle

regatta_img2

Om jolle

Bundefjorden Seilforening er en av landets største foreninger innen jolleseiling. Vi har et stort antall (ca 40) Optimistseilere (7-15 år) og en Lasergruppe på ca 12 seilere. I tillegg har vi seilere i Europajolle og 29er.

Vi er ikke bare store – vi er også gode. Innen Optimistjolle, Laser og Europajolle har vi en rekke seilere som hevder seg i toppen nasjonalt og internasjonalt.

Bundefjorden Seilforening støtter både breddeidrett og toppidrett. Vår filosofi er «flest mulig – lengst mulig». Hos oss er alle seilere velkommen – uansett båttype.

”Målet i 2009 er at vi skal ha både bredde og toppnivå på nivå som gjør at vi har en kritisk masse. Med kritisk masse mener vi at det er nok aktive seilere på de forskjellige nivåene til at det kan satses utover et minimum. Målet er at vi i 2009 har minst 1 seiler med fra jollegruppen i Europamesterskapet, og 2-3 til Nordisk.”
– hentet fra vår strategiplan for Optimistene fra 2006.

Fra tilnærmet null seilere for ti år siden i Optimistjollen har Bundefjorden Seilforening etablert en av landets både største og beste gruppe av optimistseilere. Vi har hatt seilere til VM og/eller EM hvert år siden 2009.

Er det viktig å være stor?

Nei, men det er viktig å ha kritisk masse. For 25-30 år siden herjet Bundefjorden resultatlistene i optimistjollen, 15 år senere var det nesten ingen optimistseilere igjen.

I dag starter vi rekrutteringen før påske med tiltak som infoskriv til skoleklassene, uforpliktende informasjonsmøte ved påsketider, tilgang på gode utleiebåter, sommerleire og lave priser. Årlig har vi nå rundt 20 nybegynnere i optimistjollen.

Er det viktig å bli best? Ikke nødvendigvis, men vi tror at fremgang er den faktoren som betyr mest for seilerens motivasjon. Fremgang oppnås blant annet ved å følge prinsippet ”mindre prat – mer seiling”. Dette gjelder ikke minst for foreldrene som er viktige støttespillere for å få tid på vannet.

Veien er målet

Vi tror at den enkelte treningsøkt i seg selv må være motiverende og tjene som mål. Ingen utøver kan over lang tid prestere hvis motivasjonen hovedsaklig består i (en liten mulighet til) å vinne noe langt der fremme, enten det er NC eller OL. Onsdagsregattaen er en viktig arena for våre yngre regattaseilere der vi jevnlig har rundt 20 båter på startlinjen – hovedsaklig fra vår gruppe av viderekommende seilere. Hver onsdag har vi også premieutdeling, der våre storbåtseilere (som har regatta samme dag) får sett og applaudert våre optimistseilere. En premie, en vaffel og litt oppmerksomhet er ikke å forakte for en ung seiler. I tillegg har vi sesongpremiering på vår årlige fest på Nordstrandshuset med flotte premier og mye oppmerksomhet.

Suksessfaktorene

De fire viktigste suksessfaktorene for utviklingen i optimistgruppen kan oppsummeres slik
· rekruttering – det skjer ikke av seg selv
· tett oppfølging – ellers blir seilerne skremt ut av båten – før eller senere
· åpen informasjonsflyt om hva som skjer blant foreldrene – logistikkdeling
· tid på vannet – fremgang kommer med seilingJolle nyheter

VELKOMMEN TIL VÅRDUGNAD SØNDAG 23. APRIL KLOKKEN 11.00

2014-10-19 13.16.53

VELKOMMEN TIL VÅRDUGNAD SØNDAG 23. APRIL KLOKKEN 11.00

Vi samles på Myren klokken 11.00 for vårens dugnad. Det skal rakes og ryddes og brygger skal gås over. Ta med raker, spader og trillebår. Oppgaver blir fordelt og er vi like mange og like flinke som vi pleier er dugnaden unnagjort på 3-4 timer. Med godt humør og litt arbeidslyst kommer vi lang ...

Bundefjorden arrangerer OAS CUP «Neglespretten 2017»

member_ship

Bundefjorden arrangerer OAS CUP «Neglespretten 2017»

Velkommen til OAS CUP i Bundefjorden helgen 6 – 7 mai. Bundefjorden inviterer alle seilere til å delta. Det gjelder også seilere fra seilforeninger utenfor Oslo og Akershus Seilkrets. På startlinjen vil dere finne seilere fra Norges største Laserklubb og beste Optimistklubb. Utnytt denne ...

VELKOMMEN TIL ÅRETS UTGAVE AV BUNDEFJORDEN RUNDT

Bundefjorden rundt

VELKOMMEN TIL ÅRETS UTGAVE AV BUNDEFJORDEN RUNDT

13. – 14. mai ønsker vi velkommen til årets utgave av Bundefjorden Rundt. Øvelse til Færdern. Trimme sammen mannskapet for økt fart og nytelse. Seilerne får god trening i å seile både bane- og langbaneseilas. Flotte omgivelser i vårt nærområde. Møte konkurrenter. Nesten alltid fint ...

Ref. Årsmøtesak i BSF om fusjon med Oppegård Seilforening.

bsf_logo

Ref. Årsmøtesak i BSF om fusjon med Oppegård Seilforening.

Oppegård Seilforening hadde 16. mars sitt eget årsmøte hvor sak om foreslått fusjon med Bundefjorden Seilforening ble behandlet. På grunn av synspunkter på fusjonsforslaget fra grunneier,  som leier ut området ved Ljansbruket til Båtforeningen, ble ikke forslaget besluttet. Oppegård Seilfo ...

NYBEGYNNER OPTIMIST 2017

Jolleseiling

NYBEGYNNER OPTIMIST 2017

Bundefjorden Seilforening på Malmøya i Oslo inviterer jenter og gutter i 2, 3 og 4 klasse til å lære å seile Optimistjolle. Optimistgruppa har blomstret veldig de siste årene. I fjor var det 35 Optimistseilere i klubben! I år ønsker vi 20 nye seilere. Seilerne, fra nybegynner til regattaseil ...

Jolle Links

Samarbeidspartnere