Jolle

Om jolle

Bundefjorden Seilforening er en av landets største foreninger innen jolleseiling. Vi har et stort antall (ca 40) Optimistseilere (7-15 år) og en Lasergruppe på ca 12 seilere. I tillegg har vi seilere i Europajolle og 29er.

Vi er ikke bare store – vi er også gode. Innen Optimistjolle, Laser og Europajolle har vi en rekke seilere som hevder seg i toppen nasjonalt og internasjonalt.

Bundefjorden Seilforening støtter både breddeidrett og toppidrett. Vår filosofi er «flest mulig – lengst mulig». Hos oss er alle seilere velkommen – uansett båttype.

”Målet i 2009 er at vi skal ha både bredde og toppnivå på nivå som gjør at vi har en kritisk masse. Med kritisk masse mener vi at det er nok aktive seilere på de forskjellige nivåene til at det kan satses utover et minimum. Målet er at vi i 2009 har minst 1 seiler med fra jollegruppen i Europamesterskapet, og 2-3 til Nordisk.”
– hentet fra vår strategiplan for Optimistene fra 2006.

Fra tilnærmet null seilere for ti år siden i Optimistjollen har Bundefjorden Seilforening etablert en av landets både største og beste gruppe av optimistseilere. Vi har hatt seilere til VM og/eller EM hvert år siden 2009.

Er det viktig å være stor?

Nei, men det er viktig å ha kritisk masse. For 25-30 år siden herjet Bundefjorden resultatlistene i optimistjollen, 15 år senere var det nesten ingen optimistseilere igjen.

I dag starter vi rekrutteringen før påske med tiltak som infoskriv til skoleklassene, uforpliktende informasjonsmøte ved påsketider, tilgang på gode utleiebåter, sommerleire og lave priser. Årlig har vi nå rundt 20 nybegynnere i optimistjollen.

Er det viktig å bli best? Ikke nødvendigvis, men vi tror at fremgang er den faktoren som betyr mest for seilerens motivasjon. Fremgang oppnås blant annet ved å følge prinsippet ”mindre prat – mer seiling”. Dette gjelder ikke minst for foreldrene som er viktige støttespillere for å få tid på vannet.

Veien er målet

Vi tror at den enkelte treningsøkt i seg selv må være motiverende og tjene som mål. Ingen utøver kan over lang tid prestere hvis motivasjonen hovedsaklig består i (en liten mulighet til) å vinne noe langt der fremme, enten det er NC eller OL. Onsdagsregattaen er en viktig arena for våre yngre regattaseilere der vi jevnlig har rundt 20 båter på startlinjen – hovedsaklig fra vår gruppe av viderekommende seilere. Hver onsdag har vi også premieutdeling, der våre storbåtseilere (som har regatta samme dag) får sett og applaudert våre optimistseilere. En premie, en vaffel og litt oppmerksomhet er ikke å forakte for en ung seiler. I tillegg har vi sesongpremiering på vår årlige fest på Nordstrandshuset med flotte premier og mye oppmerksomhet.

Suksessfaktorene

De fire viktigste suksessfaktorene for utviklingen i optimistgruppen kan oppsummeres slik
· rekruttering – det skjer ikke av seg selv
· tett oppfølging – ellers blir seilerne skremt ut av båten – før eller senere
· åpen informasjonsflyt om hva som skjer blant foreldrene – logistikkdeling
· tid på vannet – fremgang kommer med seilingJolle nyheter

HVEM ØNSKER Å DISPONERE SIELA EXPERIENCE I 2018?

HVEM ØNSKER Å DISPONERE SIELA EXPERIENCE I 2018?

Ungdomsexpressen i Bundefjorden, Siela Experience, skal på nytt tildeles den eller de i BSF som ønsker å bruke denne til trening, regatta og tur. For å kunne disponere ungdomsexpressen i 2018 må du sende en søknad til bundefjorden@gmail.com innen 15. desember. Båt med seil og utstyr stilles t ...

Bra gjennomført NC for Opimister i helgen

Bra gjennomført NC for Opimister i helgen

Norgescup 4 for 110 Optimister ble avholdt i Bundefjorden i helgen. Takk for flott innsats fra 40+ mannskaper på land og på vannet! Uten dere hadde det ikke vært mulig! Ingen seiling lørdag, men 4 flotte race på søndag gjorde dette til en flott NC helg for seilere fra hele landet. Takk til sei ...

Instruks for bruk av RIB i Bundefjorden Seilforening

Instruks for bruk av RIB i Bundefjorden Seilforening

For booking av følgebåt, sendes forespørsel til steinfa@gmail.com. Før bruk skal båten være tildelt og vises i oversikten FØLGEBÅT BOOKING. Enten i arkfanene «Bookinger Kalender» eller «Ansvarsdeling følgebåter». Før bruk: Båten sjekkes for skader. Disse skal rapportertes til Rolf Br ...

JENTER OG GUTTER som går i 3., 4. OG 5. KLASSE ønskes VELKOMMEN til å LÆRE Å SEILE

JENTER OG GUTTER som går i 3., 4. OG 5. KLASSE ønskes VELKOMMEN til å LÆRE Å SEILE

Seiling er utrolig morro, samtidig som det er en utviklende idrett både fysisk og mentalt hvor seilerne selv lærer å ta egne beslutninger og må utfordre seg… selv. Se her: :https://www.youtube.com/channel/UCUDIhM5N6GZSjlqGjKOS6mQ/videos Våre kurs gjennomføres i sosiale og trygge rammer m ...

Bundefjorden Seilforening arrangerer NC for Opimist 9-10 sept.

Bundefjorden Seilforening arrangerer NC for Opimist 9-10 sept.

Bundefjorden Seilforening arrangerer Norgescup for Optimist 9-10 september 2017. Det blir NC for klasse A,klasse B og B rekrutt. Klasse B er for de litt mindre erfarne, men som har seilt en del regatta. Klasse B får to egne trenere under regattaen både før og på vannet. B rekrutt er for seilere ...

Jolle Links

Samarbeidspartnere