BSF Samfunnsansvar

Bundefjorden Seilforening deltar i lokalmiljøet med flere tiltak.

I 2014 og 2015 støttet vi bydel Nordstrand i Activus , et samarbeidsprosjekt mellom bydelen, Lambertseter skole og seks ulike idrettsorganisasjoner i bydelen. Bundefjorden Seilforening var en av dem.

Prosjektet innebærer at 20 elever i åttende klasse som har valgt idrett som valgfag, skal delta i alle de ulike idrettsgrenene i løpet av skoleåret.

Seiling var på programmet etter Påske. Vi startet med teori i klasserommet. Deretter var det kullseilingskurs på Lambertseter bad, så gruppevis seiling i storbåt og deretter Express. Målet var at alle elevene skulle få styre, og helst også forsøke andre funksjoner om bord. Det ble lagt stor vekt på sikkerhet, og på at alle elevene følte seg trygge ombord.

Prosjektet var meget vellykket og vi fikk svært positive tilbakemeldinger. Men som så mye annet, prosjektet ble dessverre av stanset høsten 2015 på grunn av manglende økonomi.

Vi deltar gjerne på tilsvarende prosjekter i tiden som kommer.